Diskuze

Přispějte Vašimi náměty k fungování stránek. Pokud si budete přát diskuzi i k jiným tématům, použijte přímo kontaktní e-maily.

Diskusní téma: Časopis Marathon

Datum: 25.08.2010

Vložil: Daniela

Titulek: souhlas- je to hamba

musím jen souhlasit, za takové peníze za 3 roky u lidí kteří studují při práci a oželují kolikrát své rodiny a nejbližší jen aby mohli studium dokončit,chápu že právě toto jsou náklady obětované příležitosti, ale úmyslná destrukce těchto dálkařů kor z oboru VS jen proto aby znova a dál platili, to už není vysoké školství ale pouze se to zvrhává ve vysoký bysnys, je to smutné, jen pro upřesnění dodávám trochu matematiky, na prvním přípravném kurz na Kladně bylo cca 90 lidí x cca 1500 je krásných skoro 150 tis za pár hodin, tomu lze říkat opravdu hamba. a nemluvě o tom že hned těm co neudělali byly nabízeny další "kurzy" u kterých cenu nevím a raději ani nedomýšlet... :( je mi těch lidí líto a všem kteří budou toto číst a jsou ze řad zájemců o studium a uvažují o této instituci, radím na tuto školu OPRAVDU NE !!!

—————

Datum: 06.06.2011

Vložil: Studentka VSFS

Titulek: Re: státnice z EKO

Já jen zírám, na VSFS jsem přešla z jiné školy. Neměla jsem základy z EKO, tudíž na zkoušky z MAE a MIE II jsem se musela připravovat o něco déle. Zkoušky jsem dala napoprvé z MIE za 1 a z MAE za 2. Mám dvě děti, v práci jsem cca 9 hodin. Prostě jsem večer místo sezení na kanapi nebo trajdání po hospodách věnovala přípravě na zkušku. Nyní mám před státnicema - nejvíc dřu právě EKO. Z vyučujících na ekonomii jsem za dva roky nenarazila na nikoho, kdo by vyhazoval jen proto, že se mu chce. Přestaňte fňukat, stěžovat si - o tom to přece není. Buď chci něco umět a dokázat, nebo to nechci. Vidím to doma na svých pubertálních dětech, chtějí všechno jednoduše, všechno je samozřejmí a hlavně všechno bez námahy až pod nos. Oni jsou ti nejchytřejší, blbý je učitel - bohužel tento přístup má i plno rodičů, což vidím na třídních schůzkách. Ne, že dítě je zlobivý a má dostat občas nafrak, ale dělá se zásadně "hon" na učitele, protožre jejich děti jsou zlatíčka....
Takže se laskavě vzpamatujte a nechtějte vše zadarmo.

—————

Datum: 25.08.2010

Vložil: Petr

Titulek: státnice z EKO

Dobrý den,
musím bohužel jen souhlasit s kolegyní níže týkající se nesouhlasu a nespokojenosti tím jak Vy a nejspíš i vedení VŠFS vidí v dnešní době maximalizaci zisku .Úmrtnost 60% z EKO u StZK v Kladně,když se jedná o dálkaře a ještě obor veřejná správa v červnu 2010 a důvod? I tajemnice StZK nebyli toho názoru ,že by nikdo nic neuměl. Jde jen o to aby studenti opět platili za "pomocné a další přípravné kurzy" jak to vy nazíváte, takto se nyní maximalizuje zisk. Je to hamba předeším pro Váš aparát a zrovna u Vaší osobnosti mě to opravdu nepopsatelně zklamalo. Viděl sem do této doby ve Vás férového kantora.

S pozdravem a prosbou o alespoň zamyšlení se nad výše uvedeným,
student VŠFS.
anonymitu doufám chápete :(

v případě, že byste toto alespoň přečetl a chtěl k tomu něco málo napsat tak můj email je martin1102@seznam.cz

—————

Datum: 16.07.2010

Vložil: Tejkl

Titulek: Proč zrovna Nástin ?

Kdesi tu byl uveřejněn "Nástin politické ekonomie" od Engelse z roku 1845.

Proč právě Nástin a ne něco jiného?

Zdá se, že v těchto počátečních časech, nebyl Engels nakloněný pracovní teorii hodnoty, která se mu asi jevila jako "nepravdivá abstrakce" - takže uznával jen směnnou hodnotu, jen konkrétní reálnou hodnotu či cenu jako pravdivou - kdežto abstraktní nějaká substance byla "nepravdivá"...

Totéž pasáže týkající se renty...

—————

Datum: 03.02.2010

Vložil: Jana

Titulek: zkouška z Mikra VŠFS

Dobrý večer, pane kolego,

že jste mi to nedal, dobře, byla jsem blbá, že jsem se nenaučila. Ale že asi vyhazuje studenty, a pak abyste mohli pořádat semináře za peníze, tak to je fakt hnus. Vážila jsem si Vás a vždy volila jako nejlepšího pedagoga. Vybarvil jste se. Upřímnost nadešve.

S pozdravem

Jana

PS: osobního setkání se klidně nebráním

—————

Datum: 28.09.2009

Vložil: Ludva

Titulek: Re: Mala by byt zakazana KSC?

Já, Čech, ročník 1946, (dělnického původu) se stydím za spoluobčany, kteří podporují nebo souhlasí s jakoukoliv organizací, která byť i v minulosti měla členy, kteří jsou považováni v každé společnosti za zločince podílející se jakkoliv na vraždách. S Vaším názorem mohu souhlasit, ale jen do té míry, kdy bych začal myslet na vyrovnání se s minulostí. Pak bych v této souvislosti myslel, že by bylo správné zakázat organizaci se zločineckou minulostí, což je hanba má (i mého národa) že to neudělal.
Vždyť i jiné zločinecké organizace jsou u nás zakázány. A nemyslím, že vraždy masové (fašisti za 2. světové války) se nějak liší od vražd komunistických v 50-tých letech.

—————

Datum: 08.02.2009

Vložil: Jaroslav Kroutil

Titulek: Mala by byt zakazana KSC?

Ludska hlupost by mala z ludi vyprchat sama, pricom velmi pomaha prave vzdelanie a vychova. Zakazat KSC je rovnaka hlupost, ako uzakonit zdravie! Hlupost navyse nemožno zakazat inou hlupostou. Nestaci robit dobro. dobro sa musi robit aj dobrym sposobom.

—————

Datum: 29.10.2008

Vložil: Radim Valenčík

Titulek: Jak číst výsledek voleb?

1. Byly výsledky krajských a senátních voleb referendem o vládě? V. Klaus říká že ano, já si to myslím také.
2. Byly o refromě T. Julínka? Myslím, že zdaleka nejen o ní.
3. Byly odmítnutím domácí či zahraničně politické koncepce? Řekl bych, že dokonce mnohem více zahraničné politické koncepce. Např. naše vztahy s Ruskem se dostaly na nejhorší úroveň v celé historii a jsme za to dokonce pranýřováni ze strany EU.
Z tohoto hlediska k nápravě nestačí jen drobné úpravy ve stylu Aadmcovy 2. polistopadové vlády v roce 1989 (jejíž výročí a výročí jejíhož pádu si budeme brzy připomínat).

—————